Blog


Magija Fossil satova

Već gotovo 30 godina FOSSIL je jedan od najpopularnijih modnih brandova ikad! No, Kakva se to magija skriva iza našeg najprodavanijeg "Branda u 2013 godini"?

Zanimljivosti, 22/02/2014

Američka tvrtka je osnovana 1984 godine i osvojila je  svijet u najkraćem roku.Ono što počelo sa FOSSIL satovima nastavilo se sa kožnim aksessoarima, kao što su remeni i torbe, u devedesetima. Što to razlikuje zbirku FOSSIL satova od drugih brandova? FOSSIL je prepoznao kao jedan od prvih proizvođača ikada da sat ne samo da prikazuje vrijeme, nego može također biti aksessoir. Sat kao komad nakita koji se nosi oko ručnog zgloba. Ovaj pristup u današnjem digitalnom vremenu (mobitel, tablet ...) poprima sve veće značenje. Satovi, na primjer, u kombinaciji sa različitim odijevnim kombinacijama, naglašavaju karakter vlasnika, a djelimično su čak i statusni simboli.

Kako se u FOSSIL-u sat smatra za komad nakita, dizajn se pomjerio u prvi plan pri izradi satova. Klasični oblici sukobili su se sa svježom  kreativnosti i idejama koje su provedene uz određenu količinu hrabrosti za promjene. Na ovaj način, satovi poput Nate-a, Stella-e i Machine-a postali su pravi kolekcionarske predmeti.

Jednako popularan kao i FOSSIL ženski i muški satovi su Fossil ambalaže za satove. Nema obične kutije nego stilski urađene  limene kutije u vintage stilu, dizajnirane od strane međunarodnog dizajnerskog tima, obavijaju FOSSIL satove.

Kao sljedeće  uporište poslovanja, FOSSIL je bio u mogućnosti osigurati licence poznatih modnih stručnjaka, kao što su Dizel, Emporio Armani, Michael Kors, DKNY, Burberry, Marc by Marc Jacobs i Karl Lagerfeld. Ovdje FOSSIL preuzima sve poslove, kao što su proizvodnja i međunarodna distribucija I prodaja satova.

Ako FOSSIL ostane vjeran svojoj liniji, nudeći  satove u vintage stilu za vrlo dobru vrijednost za novac, naredne godine za FOSSIL neće biti ništa manje uspješne.


Vezane slike