Blog


Casio G-Shock Bluetooth

Sat koji će vas obavijestiti o dolaznim pozivima, SMS porukama i elektronskoj pošti zahvaljujući Bluetooth vezi s vašim pametnim telefonom.

Novosti, 24/01/2014

Casio G-Shock je lansirao novu kolekciju satova GB-X6900B. Ovi modeli podržavaju Bluetooth v4.0 tehnologiju koja omogućava povezivanje sata sa smart telefonom. Time se stvara mogućnost da se kontroliše muzički plejer smart telefona preko sata ili da se podešavaju funkcije sata preko telefona. Mnoge druge sitne stvari se sada mogu odraditi, poput utišavanja dolaznog poziva na mobilni telefon pomoću novih G-Shock satova. Mogućnost zvučne ili vibrirajuće notifikacije na satu kada je dolazni poziv na mobilnom ili u momentu prijema novog e-mail-a. Dugme na satu može da se koristi za aktiviranje smartphone aplikacije i povezani telefon može da se koristi za podešavanje funkcija na satu kao što je alarm, odbrojavanje i svjetsko vrijeme. Posebno korisna funkcija ovih satova je upozorenje o odvajanju od pametnog telefona što potencijalno može spriječiti ostavljanje, gubljenje i krađu telefona.

Novi modeli satova (GB-X6900B-2ER i GB-X6900B-4ER) su dizajnirani za rad sa iPhone (iOS) i Android operativnim sistemima, a kompatibilni su sa smart telefonima: iPhone 5, iPhone 4s i Galaxy s4. Ovo je lista telefona sa kojima trenutno se mogu uparivati novi modeli G-Shock satova. Na njenom proširenju Casio svakako radi, ali nam ostaje da vidimo koji će još telefoni biti u mogućnosti da funkcioniraju zajedno sa G-Shock satovima. 
Novi modeli satova su zadržali klasičan G-Shock izgled i dizajn kućišta. Displej je dobio blage izmjene, dodata su dva zasebna prozora na displeju od kojih jedan ima indikator Bloototh statusa, a drugi obavjeti sa telefona. Najveći dio displeja je namenjen za prikaz klasičnih funkcija sata. Model referentnog broja GB-X6900B-2ER ima kućište plave boje, dok je model GB-X6900B-4ER u atraktivnoj crvenoj boji.

Pored svega navedenog, treba naglasiti da ovi G-Shock modeli nude sve na što smo navikli kod ove serije satove, otpornost na vodu, prašinu i udarce, izdržljivost na ekstremne temperature i prije svega dugo trajanje baterije (dvije godine u slučaju spomenutih modela). Vezane slike