Blog


Zašto su Casio satovi toliko popularni ?

Od kada postoji Casio ? Zašto su Casio satovi toliko popularni ? Na tragu ovih pitanja slijedimo fascinaciju zvanu Casio.

Zanimljivosti, 22/01/2014

Japanac Kashio Tadao osnovao je 1946. Godine tvrtku " Kashio Seisakujo " u Tokiju . U početku su proizvodili samo  vrlo male dijelove i sklopove za različite  industrije . Nakon što su  tri mlađa brata Tadaoa Kashioa ušla u tvrtku , njen smjer je promijenjen i Casio Computer Co.  je osnovana . Cilj je bio proizvesti prvo elektronsko računalo što im je je tada krajem 50-ih godina i pošlo za rukom. Od tog trenutka pa nadalje, jedna inovacija je slijedila drugu (poput prvih džepnih računala ) a tvrtka je rasla I izvozila u svim smjerovima .

U potrazi za novim poslovnim područjima , Casio je odlučio iskombinirati svoje znanje o računarstvu i satovima i tako je 1974 prvi Casio sat  stavljen na tržište, CASIOTRON . Sat je pokazivao ne samo vrijeme digitalno , nego je  također mogao pokazati I razlikovati točan broj dana u mjesecu. Nakon bezbroj novih izuma , kao što su elektronički rječnik ili džepni TV, Casio je 1983. Iznio  G - Shock DW 5000C na tržište . Prvi sat koji je bio otporan na šok, tako da je neosjetljiv na udarce I podražeje iz okoline. Osim toga dizajn ovog Casio sata je bio u potpunosti novi i u smjeru suprotnom od bilo kojeg drugog proizvođača satova. U osamdesetima slijede daljnji satovi s računalima, rječnicima  i telefonskim imenicima kao I sa funkcijom  prognoze vremena. Deset godina nakon uvođenja G-Shock-a, Casio donosi 1994  prvi Baby- G (G - Shock za žene ) na tržište . " Istančaniji " dizajn i pop boje bile su glavne značajke novog  Casio kolekcije satova.

Od kada Casio satovi uopće postoje, može se govoriti o stalnim inovacijama . Nema drugog renomiranog proizvođača satova, koji se može pohvaliti time da je uvijek dozvoljavao da najmodernije tehnologije uđu u proizvodnju satova ( Bluetooth , foto funkcija , funkcija kalkulatora , GPS i još mnogo toga ). To je sigurno jedan od razloga zašto je Casio, pored svoje robusnosti naravno, postao omiljen  kao taktički sat od strane specijalnih snaga diljem svijeta. No Casio nije cijenjen samo u radnom svijetu nego također I u Show Business-u. Casio satovi , osobito G-Shock, već su postali kultni objekti  tako da ne čudi da i poznate veličine iz svijeta Show Business-a  kao što su Rihanna , Snoop Dogg i Eminem nose ove nezamjenjive satove 


Vezane slike